Fertilitet

Fertilitetsfremmende Fysioterapi

Næsten hver 5. par har udfordringer med fertiliteten i Danmark, hvilket vil sige, at der er rigtig mange par, der dagligt kæmper med det store ønske om at blive gravid og dermed blive forældre. Den mest almindelige måde at blive hjulpet på er via medicinsk behandling, det er den vi alle hører om og som vi kender til igennem vores netværk. De færreste ufrivilligt barnløse kender til fysioterapi som fertilitetsbehandling, der er en behandlingsform, der er ved at finde indpas på klinikker i flere steder i landet.

Ved fertilitetsfremmende fysioterapi tages der afsæt i dit fysiske udgangspunkt, dine udfordringer og problemer med kroppen, og du er derfor i centrum for behandlingen.  Fertilitetsbehandling igennem fysioterapi har ikke nogle negative bivirkninger, da den blot består af manuelle teknikker, øvelser og evt. laserterapi ved bl.a. arvæv, optimering af vævet omkring livmoderen eller ved nedsat sædkvalitet.

Du er velkommen på klinikken både som kvinde og mand.

Sådan fungerer fertilitetsfremmende fysioterapi


Den første konsultation består af en længere samtale bl.a. omkring dine udfordringer, menstruationscyklus/sædkvalitet, kost, motionsvaner, stress, smerter og problemer i bevægeapparatet, da alle disse parametre kan spille ind ift. din fertilitet. Efterfølgende vil du blive undersøgt, hvilket vil tage udgangspunkt i det, du har fortalt under samtalen. Det er væsentligt at se på din holdning, dine bevægemønstre, om du har nedsat bevægelighed og evt. undersøgelse af arvæv.

For kvinderne vil træningsøvelserne tager udgangspunkt i Mojzisova øvelser, der har vist at kunne firdoble kvindens chancer for at opnå en naturlig graviditet. Disse øvelser er primært for at afspænde bækkenbunden, optimere livmoderens forhold både i forhold til bevægelighed, forbedre nerverne og øge blodforsyningen.

For mændene vil behandlingen primært bestå af øvelser, manuel behandling samt vedledning i livsstilen alt efter hvad der er blevet fortalt under første konsultation.

Den manuelle behandling vil tage udgangspunkt i dine smerter, spændinger og evt. arvævsbehandling, for at optimere forholdene i underlivet for således at skabe gode forhold for en kommende graviditet.

Symptomer og/eller problematikker, der kan tages hånd om ved fertilitetsfremmende fysioterapi

 

 • Energiunderskud (fx undervægt)
 • Arvæv i mave- eller bækkenregionen (fx kejsersnit, blindtarmsbetændelse etc.)
 • Muskelspændinger omkring bækkenet, underliv, inderlår eller ryg
 • Nedsat blodcirkulation omkring de reproduktive organer
 • Kvinder over 35 år, da kvaliteten i ægcellen ofte er forringet her
 • Nedsat ægkvalitet
 • Nedsat sædkvalitet
 • Hormonel ubalance (fx PCO)
 • Endometriose
 • Uregelmæssig cyklus med smerter under evt. menstruation eller ægløsning
 • Mørk, sparsom eller kraftig blødning
 • Stress
 • Mm.
Fertilitetsfremmende fysioterapi

Fertilitetsfremmende fysioterapi kan enten stå alene eller stå sammen med medicins behandling.

Er du i tvivl om du vil få noget ud af fertilitetsfremmende fysioterapi, så er du velkommen til at kontakte klinikken på mail, hej@malinskyfysioterapi.dk, gerne med information omkring dig selv og dine udfordringer. Du har mulighed for at blive ringet op, hvor vi tager en kort uforpligtende snak, således du ved om fertilitetsfremmende fysioterapi er noget for dig.

Laserbehandling og fertilitetsfremmende fysioterapi

Der er blevet forsket i laserterapi som fertilitetsbehandling hos svært infertile kvinder, hvor man fandt at laserbehandlingen havde en positiv effekt på fertiliteten. Dette skyldes bl.a. at mitrokondriernes aktivitet i ægcellen reduceres med alderen, hvormed ægcellen får sværere ved at dele sig og komme frem til livmoderen. Laserbehandlingen kan her optimer forholdene omkring ægcellen, æggestokken – og lederen, således at der bl.a. kommer en øget blodgennemstrømning i vævet og cellerne får øget energi fra mitrokondrierne til at udføre deres funktioner. Det samme gør sig gældende for mænd med forringet sædkvalitet, hvor der både vil være laserbehandling på testiklerne og ved prostatakirtlen, hvilket manden bliver instrueret i selv og varetager.

Laserbehandling hos kvinder vil typisk være i perioden mellem menstruation og ægløsning. Hos mænd vil laserbehandlingen typisk være i ugerne op til kvindens ægløsning. Som mand vil du selv blive instrueret i at benytte laseren.

Laserbehandling kan sagtens kombineres med medicinsk behandling.

Laserbehandling til fertilitetsbehandling er især en fordel at anvende ved

 • Arvæv i mave- eller bækkenregionen (fx kejsersnit, blindtarmsbetændelse etc.)
 • Endometriose
 • Energiunderskud (fx undervægt)
 • Hormonel ubalance (fx PCO)
 • Kvinder over 35 år, da kvaliteten i ægcellen ofte er forringet her
 • Muskelspændinger omkring bækkenet
 • Nedsat blodcirkulation omkring de reproduktive organer
 • Nedsat sædkvalitet
 • Nedsat ægkvalitet
 • Mm.
Laserbehandling og fertilitetsfremmende fysioterapi

Fertilitetsfremmende workshop

 

Workshoppen er for dig, der ønsker at blive gravid og måske har udfordringer med det, og som gerne selv vil kunne gøre noget aktivt for at øge din fertilitet.  

Workshoppen vil være med til at hjælpe dig med at få ejerskab over din krop igen, komme ned i gear og mærke dig selv. Du vil både modtage træning og undervisning i, hvordan du kan hjælpe din fertilitet bedre på vej. Du vil få en forståelse af kroppens reproduktive organer, blive vejledt i hensigtsmæssige motions- og kostvaner, nedsætte stressniveau mm.

Træningen vil tage udgangspunkt i Mojzisova-metoden, der er en anerkendt træningsform for kvinder, der har udfordringer med at blive gravide. Mojzisova-metoden kan ifølge forskning firdoble infertile kvinders chancer for at blive gravide ved brug af denne træning og individuel behandling.

Hvis du er nysgerrig for at høre mere eller bare gerne vil på venteliste kontakt da hej@malinskyfysioterapi.dk.

Læs mere om fertilitetsfremmende fysioterapi her

fertilitetsfremmende workshop hos Malinsky Fysioterapi

Malinsky Fysioterapi

Blomsterbakken 2
9380 Vestbjerg

CVR nr.: 42398764

28 68 99 66

Åbningstider

Mandag: 7.00 – 19.00

Tirsdag: 7.00 – 16.00

Onsdag 7.00 – 16.00

Torsdag 7.00 – 16.00

Weekender og helligdage efter aftale.