Graviditet

Tillykke kære kvinde med din graviditet. 

Du er nu i gang med en fantastisk proces over de næste ni måneder, hvor du er gravid. Din hormonbalance ændre sig, således du opnår de bedste vilkår for at bære og føde dit barn. Dit tyngdepunkt bliver anderledes hvilket bl.a. påvirker din holdning, din mave fylder mere hvilket har indflydelse på dit åndedræt, dine mavemuskler og din bækkenbund og dermed også væskeophobning i kroppen.

Disse ændringer kan være med til at gøre dagligdagen mere udfordrende end tidligere, da der kan opstå smerte ved aktiviteter, som du tidligere har kunne klare, du kan have svært ved at holde på vandet, og måske oplever du at du hurtigere bliver forpustet ved let bevægelse. Disse gener opstår som regel i lænden, bækkenet, underlivet og/eller ned i benene. 

Når du som gravid kommer på klinikken, vil vi tale omkring hvilke udfordringer du møder i din dagligdag. Du vil derefter blive grundigt undersøgt, således vi sammen kan lave en behandlingsplan, der er realistisk for dig og som tager hensyn til de processer din krop er i gang med at gennemgå. Du vil igennem manuel behandling, træning og vejledning kunne forebygge eller reducere nogle af de gener du oplever eller som typisk opstår under en graviditet. 

Det er vigtigt, at du kan forblive så aktiv som mulig under din graviditet og får styrket din bækkenbund, da det både er til gavn for dig og din baby samt for fødslen og den efterfølgende tid.

Læs om graviditetstræning her.

Graviditetsmassage

Forkæl dig selv eller en gravid med en god omgang afstressende massage, hvor du har mulighed for at ligge på maven med den unikke graviditetspude, der er i klinikken.

Massage kan lindre din muskelømhed, smerter og øge blodgennemstrømningen. Bedst af alt bliver kroppen boostet med oxytocin, der er vores velvære- og “feel good” hormon, hvorfor dit stressniveau blive sænket under og efter massagen.

Massage kan især være en fordel, når du er gravid, har en stressende og travl hverdag, da du således kan få sænket dine parader og få draget egenomsorg. Yderligere kan du med fordel booke en lang massagetid op til din termin eller hvis du er gået over tid, da oxytocin er med til at lave sammentrækninger i livmoderen, hvilket du skal bruge under fødslen.

Massagen kan derfor hjælpe på

  • Spændinger i hele ryggen og nakken
  • Smerter i bækken og baller
  • Ømhed i ben og fødder
  • Uro i kroppen
  • Øget stressniveau

Massagen kan foregå i eget hjem eller på klinikken.

Hvis du er interesseret i at vide mere skriv da en mail til hej@malinskyfysioterapi.dk

Gravidmassage hos Malinsky Fyisoterapi

Graviditetstræning på hold

 

Graviditetsholdet er til dig, der ønsker at bevæge dig under graviditeten, hvor der er fokus på stabilitet, styrke og udholdenhed. Træningen vil også især have fokus på bækkenbunden, da denne bliver udfordret graviditeten igennem.


På holdet vil der blive bragt forskellige emner op, således du får en øget viden om bl.a. bækkenbunden, hvilestillinger, hvordan du bevæger dig igennem graviditeten, mm. 

Hvis du ønsker at komme på venteliste, skriv da en mail til hej@malinskyfysioterapi.dk

Graviditetshold hos Malinsky Fysioterapi

Malinsky Fysioterapi

Blomsterbakken 2
9380 Vestbjerg

CVR nr.: 42398764

28 68 99 66

Åbningstider

Mandag: 7.00 – 19.00

Tirsdag: 7.00 – 16.00

Onsdag 7.00 – 16.00

Torsdag 7.00 – 16.00

Weekender og helligdage efter aftale.